Maaltafels.be

  maaltafels oefenen met kind    
alle-tafels-door elkaar oefenen
 
Online spelletjes
Alle tafels door elkaar!
Leuke spelletjes om
de maaltafels online te oefenen.
   
Hieronder vind je spelletjes waarmee je alle maaltafels door elkaar kan oefenen.
Wanneer je tegen de tijd moet spelen, staat dit in het rood vermeld bij de uitleg.
 
Alle tafels door elkaar: klik op de titel of het prentje van het spelletje dat je wil spelen.
Het spelletje opent automatisch in een nieuw venster.
Je kan meteen beginnen spelen. Meestal verbetert de computer je fouten meteen!
 
image2 Pac Man
  Pac man spelletje om de maaltafels te oefenen
Los de vermenigvuldigingen op en eet zo snel mogelijk het product op zonder dat je zelf opgegeten wordt door de spookjes!!
Snelheid en tactiek zijn belangrijk! Zo train je spelend de snelheid waarmee je maaltafels oplost!
Wanneer je op de site komt, kies je 'VERMENIGVULDIGEN TOT 100'. De vermenigvuldiging die je moet oplossen staat onderaan het labyrinth. Veel succes! 
 
image2 Skater Math
  Skaten Maaltafels spel Ken je de tafels snel genoeg om alle hindernissen op het Skate-parcours te ontwijken?
Los de vermenigvuldiging op en klik op het juiste moment op het correcte antwoord om over de hindernissen te springen.
Om het spel te beginnen, klik je op 'PLAY' en dan kies je een skater. Daarna klik je op 'NEXT' en kies je het gele balkje met 'Multiplication x' en dan op 'START'
Veel skate-plezier!
 
Pinguin Springen (tegen andere kinderen of alleen)
  Pinguin springen maaltafel spel Snelheid is hier héél belangrijk! Je speelt namelijk tegen andere kinderen of de computer.!
Op het scherm onderaan komt een vermenigvuldiging. Klik met de muis op het ijsblok waarop het juiste product staat. Als het juist is, springt je pinguin naar dit ijsblok. Bij een fout antwoord val je in het water en verlies je tijd.
Om te beginnen klik je op SPELEN. Dan moet je je naam invullen. Vervolgens kun je je bij een spelletje aansluiten (NU SPELEN) of je eigen spelletje opstarten (NIEUW SPEL). Kies daarna voor "IEDEREEN". Klik ten slotte op SPEEL NU. Veel plezier!
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
Op het einde kan je zien hoeveel vermenigvuldigingen jij per minuut kan maken en welke vermenigvuldigingen je fout had.
 
Otter Zwemwedstrijd (tegen andere kinderen of alleen)
  Pinguin springen maaltafel spel MOEILIJKER SPEL!  Voor wie van een uitdaging houdt!
Hier maak je puntoefeningen. Je zoekt niet het product maar één van de factoren.
Snelheid is hier héél belangrijk! Je speelt namelijk tegen andere kinderen of de computer.!
Op je otter komt een vermenigvuldiging. Tik met de cijfertoetsen het ontbrekende antwoord. Hoe sneller je de oefeningen oplost, hoe sneller je otter gaat zwemmen!
Om te beginnen klik je op SPELEN. Dan moet je je naam invullen. Vervolgens kun je je bij een spelletje aansluiten (NU SPELEN) of je eigen spelletje opstarten (NIEUW SPEL). Kies daarna voor IEDEREEN. Klik ten slotte op NIEUW SPEL. Veel plezier!
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
 
Grand Prix Race (tegen andere kinderen of alleen)
  Formule 1 race om maaltafels te oefenen Snelheid is ook hier héél belangrijk! Je speelt namelijk tegen andere kinderen of tegen de computer.
Bovenaan het scherm komt een vermenigvuldiging en vier mogelijke producten. Klik zo snel mogelijk op het juiste product om je racewagen voort te laten bewegen. Hoe sneller je antwoordt, hoe sneller je auto voortbeweegt.
Om te beginnen klik je op PLAY en daarna op CONTINUE. Dan moet je je naam invullen. Vervolgens kun je je bij een spelletje aansluiten (join game) of je eigen spelletje opstarten (create game). Kies daarna voor PUBLIC GAME. Klik ten slotte op START GAME. Veel plezier!
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
Als je tegen andere kinderen speelt, kan het wel even duren voor iedereen klaar is en het spel kan starten.
 
Ruimte Race (tegen andere kinderen of alleen)
  Ruimte Race spel om maaltafels online te oefenen Snelheid is ook hier héél belangrijk! Je speelt namelijk tegen andere kinderen of de computer. Bovendien heb je maar weinig tijd om naar het juiste antwoord te vliegen alvorens op een 'fout' antwoord te botsen!
Op het ruimteschip komt een vermenigvuldiging en jij moet met je pijltjestoetsen naar het juiste antwoord vliegen (naar boven of naar beneden). Op het juiste antwoord klikken met de muis mag ook.
Om te beginnen klik je op SPELEN. Dan moet je je naam invullen. Vervolgens kun je je bij een spelletje aansluiten (NU SPELEN) of je eigen spelletje opstarten (NIEUW SPEL). Kies daarna voor "IEDEREEN". Klik ten slotte op START GAME. Veel plezier!
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
 
4 op een rij (tegen de computer)
  Ken je de tafels goed? Waag je dan aan dit strategisch spelletje tegen de computer!
Bedoeling is om ter eerste 4 producten op een rij te maken. In het rroster staan producten en onderaan is er een balk met de cijfers van 1 tot 9. Bij die balk zijn twee gele pijltjes. De getallen die door deze pijltjes aangewezen worden, worden vermenigvuldigd. Je kan per speelbeurt maar één pijltje verplaatsen. Van boven of vanonder. Denk dus goed na. Niet alleen over je eigen vermenigvuldigingen maar hou ook de computer in het oog en probeer te voorkomen dat hij als eerste 4 op een rij haalt!
Klik op het grote oranje maalteken om te beginnen. Jij bent eerst aan de beurt. Verschuif het knipperende pijltje en maak een vermenigvuldiging. Het product krijgt jouw kleur in het rooster. Dan is de computer aan zet. Daarna jij weer. Nu kan je kiezen of je het onderste of bovenste pijltje verschuift.
 
Meteorieten schieten
  Jij bestuurt een sterren-station dat meteorieten moet vernietigen. De meteorieten komen langs alle kanten dichterbij. Op de meteorieten staan vermenigvuldigingen. Op jouw sterren-station staat een uitkomst (product). Richt je station met de pijltjestoetsen naar de juiste meteoriet en schiet hem kapot met de spatiebalk of de pijltjestoets die naar boven wijst. Wanneer er meteoriet kapot is, komt er een nieuwe in de plaats die weer veraf is. Hoeveel rondes overleef jij?
Mollen meppen
  Oefen je maaltafels op tempo!
Bovenaan krijg je een product te zien. Enkele mollen steken een bordje naar boven met een vermenigvuldiging. Klik met de linkermuisknop op de mol die de bijpassende vermenigvuldiging omhoog steekt. Als het juist is, wordt de mol in de grond geklopt. Als het fout is, lacht ze je uit. Ben je niet binnen de tijd, lachen alle mollen je uit.
Hoe langer je speelt, hoe moeilijker het wordt. Er komen meer mollen tevoorschijn en de tijd om te antwoorden wordt steeds korter! In het begin heb je 14 seconden. Op het einde nog 3!
 
4-op-een-rij
  vier-op-een-rij-maaltafels-spelletjes
Speel "vier-op-een-rij" tegen de computer of tegen een andere speler die online is.
Voordat je een schijfje mag plaatsen, moet je eerst een vermenigvuldiging oplossen.
Klik op de 'play' knop om te beginnen en kies dan of je tegen de computer wil spelen of tegen iemand anders. En spelen dan maar!
LET OP: Het geluid staat standaard op en begint meteen als je de website opent. Je kan het geluid uitschakelen door op het icoontje van het geluid te klikken in de rechterbovenhoek.
 
Tafelkampioen
  Om ter snelst 25 vermenigvuldigingen oplossen! Lukt het jou om in de 'highscore' van de dag te geraken?
Je hoeft géén pincode te hebben! Klik op VRIJ SPELEN. Daarna op start.
Vul je naam en eventueel je woonplaats in en vergeet niet te KIEZEN of je maal en gedeeld wil oefenen of enkel de maaltafels!
Druk dan op ENTER.
De chronometer begint na drie tellen te lopen. Typ de uitkomst in het witte vak met de cijfertoetsen. Druk steeds op ENTER na je antwoord.
je krijgt dan meteen een nieuwe opgave.
 
Plak de tafels
Je moet telkens 3 of 4 cijfers op de juiste plaats zetten zodat je een vermenigvuldiging krijgt die klopt. Klik op start en het spel kan beginnen. Ga met je muis op een kaartje staan, klik en sleep het kaartje mee naar de juiste plaats. Klik daarna op NEXT voor de volgende opgave.
Kun jij 8 opgaves maken in 2 minuten?
Voor sommige kinderen is dit een echte breinkraker.
 
Grille
 

Oefen de tafels van 1 tot en met 5.
Klik beneden op 'JOUER' om het spel te spelen. Eerst krijg je nog een schermpje met uitleg (in het frans). Klik rechts onder op de groene pijl om te beginnen. De chronometer begint meteen te lopen. Je moet zo snel mogelijk 25 vermenigvuldigingen oplossen.
Bovenaan het scherm komt een maaltafel. Ga met je muis naar het juiste antwoord in het honderdveld en klik. Je krijgt meteen een nieuwe opgave. Na 25 oefeningen krijg je een scoreblad. Wanneer je nog eens wil spelen ('rejouer'), krijg je wel dezelfde opgaves. Je kan je tijd proberen te verbeteren of als je onderaan op de groene pijl 'retour Menus' klikt, kan je een andere Grille kiezen.

 
Tafel-Vierkant
 

Een interactief werkblad om het tafelrooster te oefenen.
Kan jij het hele tafelrooster invullen? Met hulp of zonder. Er zijn vier moeilijkheidsniveau's. En je kan ook nog tegen de tijd spelen als je wil.
Klik met je muis in een leeg vakje om er iets in te typen. Je kan je ook over het rooster verderbewegen met de ENTER-toets. De computer verbetert je werk op het einde als je wil.

 
Tic Tac Toe
 

Speel '3 op een rij' tegen de computer. Een spelletje van Amerika dus staan de tafelsommen onder elkaar i.p.v. naast elkaar.
Voor elke maaltafel die je correct invult krijg je een 'X'. De computer speelt met 'O'. Wie heeft er het eerst 3 op één rij?
Ga in het wit vakje onder de oefening staan van het vak dat je wil veroveren. Tup de uitkomst met je cijfertoetsen. Druk ENTER of klik op GO. Als de oefening juist is, verschijnt er een 'X'. Klik nu rechts boven op de knop 'Continue'. Nu speelt de computer. Kies je volgende vak strategisch!

 
 
 
 

FACEBOOK
 
 
 
 
 
 
Tam Tam Vermenigvuldigen 1
 
 
 
 
 
KOOP GEPERSONALISEERDE WERKBLADEN:
 
enkel voor ouders
 
 
 
 
 Het Grote Veroverspel
ook voor leerkrachten / klas
 
Trainingssyteem op tijd
ook voor leerkrachten / klas
 
Bingo
ook voor leerkrachten / klas
 
 
 
 
 
 
Spelletjes in een andere taal?
Er zijn spelletjes uit verschillende landen opgenomen. Om je maaltafels te oefenen hoef je geen andere taal te kennen.
Enkel de uitleg van het spel kan in een andere taal zijn maar vaak spreekt het spelletje voor zich.
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief
Schrijf je hier in.
Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden op de site!
Email:
Naam:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dé Game!
 
 
 
TAM TAM
Vermenigvuldigen
4 spelletjes in 1 doosje!
Zoek de combinaties tussen een vermenigvuldiging op de ene kaart en een product op de andere kaart. Tussen 2 kaarten is er altijd 1 match.
Getest door Maaltafels.be op school en een GROTE AANRADER!
tam tam vermenigvuldigen 1 - spel
 
LEUKE LINKS: 
 
 
 
 
 
Reacties van
bezoekers: