Maaltafels.be

  maaltafels oefenen met kind    
 
Online spelletjes
Elke tafel apart!
Leuke spelletjes om
de maaltafels online te oefenen.
   
  Zin om tafels te oefenen?
Hieronder vind je spelletjes waarmee je maaltafels kan oefenen op je computer.
Wanneer je tegen de tijd moet spelen, staat dit in het rood vermeld bij de uitleg.
 
Elke tafel apart: Klik op de titel of het prentje van het spelletje dat je wil spelen.
Het spelletje opent automatisch in een nieuw venster. Voor het spelletje begint kan je zelf kiezen welke tafel van vermenigvuldiging je wil oefenen. Meestal verbetert de computer je fouten meteen!
 
Kriebelbeestjes
 
Kies eerst de tafel die je wil oefenen. Als je rechts op de bruine pijl klikt, komen de hogere tafels te voorschijn. Klik op de tafel.
Nu vliegen er allemaal beestjes over je scherm.
Het spel: Klik met je muis op een kriebelbeestje om het te vangen. Als je een beestje aanklikt, komt er een kader te voorschijn met een vermenigvuldiging op. Klik op de cijfers in het kader om het product te maken.
Het geluid kan je links bovenaan uitzetten.
   
Tafel Happer
 
Hap de juiste producten op voordat de vleermuis jou te pakken krijgt!
Kies eerst in de rode kader welke tafel(s) je wil oefenen. De vakjes die je groen laat, zijn de tafels die je wil oefenen. Je kan de tafels aanklikken door op het vierkantje met het gewenste cijfer te klikken. Om te starten klik je éénmaal naast de rode kader met je muis.
Het spel: Onderaan het kader staan drie vetgedrukte vermenigvuldigingen waarvan jij de oplossing moet zoeken. Beweeg je kuiken met de pijltjestoetsen over het rooster. Als je op het gewenst product bent, eet je het op door éénmaal op je linkermuistoets te klikken. Als de drie vermenigvuldigingen gevonden zijn, krijg je er drie nieuwe.
De volgorde van deze drie opgaves heeft geen belang.
   
Tafels Racen
 
tafels racen - spelletje om tafels te oefenen met tijd Hoe snel kan jij naar het juiste product racen? Probeer zo veel mogelijk producten kapot te rijden in 1 minuut.
Kies eerst de tafel die je wil oefenen! De vakjes die je groen gekleurd laat, zijn de tafels die je gaat oefenen. Je kan dit met een klik van je muis veranderen. Klik dan naast de rode kader om te starten.
Het spel: In het midden van de race-vlag verschijnt een vermenigvuldiging. Ga zo snel mogelijk met je auto naar het juiste product en rij er over. Je verandert de richting van het autootje met de PIJLTJESTOETSEN. Om vooruit te rijden, duw je op de PIJLTJESTOETS die OMHOOG wijst.
Hoe snel ben je?
   
Tafeltjes oefenen
 
Hier kan je de tafels tot en met 12 oefenen.
Klik op de tafel van de vermenigvuldiging die je wil oefenen.
Vervolgens krijg je tien opgaven uit deze tafel. Typ de antwoorden met de nummertoetsen en druk op ENTER of op de knop VOLGENDE. Je kan een beker winnen.
Leuke tip: Onderaan links op de website kan je een 'Tafeltjesposter' downloaden en afprinten voor op het toilet of je slaapkamer!!
   
   
Gek van Rekenen - Mad 4 Math
 
Leuke spelletjes om de tafels van 3, 4, 5, 6, 7 en 8 te oefenen. Elke tafel heeft zijn eigen spelletje.
Kies de tafel die je wil oefenen en klik op het bijpassende prentje.
Het spelletje opent zich in het scherm. Het is een Engelse site dus eerst krijg je de uitleg in het Engels.
Tafel van 3: Puzzel
Tafel van 4: Schiet de bellen met het juiste product stuk.
Tafel van 5: Klop op de muis die de kaas opgegeten heeft.
Tafel van 6: Spring met je skateboard over het juiste product. (moeilijk!)
Tafel van 7: Toiletspel (!) Vang de juiste dakpan! (Opgepast: Onbeleefd spel! Vergeet het geluid niet af te zetten als je ouders in de buurt zijn!!)
Tafel van 8: Raket pa! Stuur pa zo hoog mogelijk in de boom om het speelgoed te pakken. (Snelheid is nodig!)
De tafels gaan ook tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
 
Bubble Bugs - bellen blazen!
 
Bubble-bugs: maaltafels oefenen met bellenblazers Een leuk spelletje dat toch ook wat muisbehendigheid vraagt!
Druk op 'PLAY' en kies vervolgens een tafel die je wil oefenen.
Bovenaan het scherm verschijnt een vermenigvuldiging. Met de muis kan je de bellenblazer bewegen over het scherm.
Bedoeling van het spelletje: Vang het juiste product in een bel.
Dit doe je door de bellenblazer net voor de juiste uitkomst te houden en de linkermuisknop net op het juiste moment in te duwen en ingeduwd te houden. Je kan zo ook slepen.
Eerst is het niet zo makkelijk maar na een tijdje weet je precies op hoeveel afstand je van het product moet klikken en hoe lang je moet vasthouden. Als het juiste product in de bel gevangen is, wordt het groen.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels worden omgekeerd gevraagd. De tafels gaan ook tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
   
Tafels oefenen - spel
  maaltafels oefenen spel snelheid

Ben je snel genoeg om levend door de eerste ronde te geraken?
Kies eerst de kleur van je mannetje en dan 'Tafels oefenen'. Vervolgens kan je de tafel aanduiden die je wil oefenen.
Hoe speel je het spel? Jij bent het ronde bolletje met twee beentjes en kunt naar links of rechts bewegen over de rode bol door de pijltjestoetsen naar links en rechts te gebruiken. Op de rode bol komt een vermenigvuldiging te staan. Loop naar het juiste product en spring (met de pijltjestoets naar boven) om dit product te pakken. Zo verdien je punten.
MAAR let op!! Vanuit het maalteken vertrekt af en toe een bommetje. Als je door dit bommetje geraakt wordt, ben je meteen dood en is het spel afgelopen!! Blijf dus niet te lang op dezelfde plek staan.
Onderaan het spel kan je ook een video bekijken die uitlegt hoe je het spel speelt.

 
9 Box
  9 Box - spel om maaltafels te oefenen

Eens een andere manier om de tafels te oefenen.
Er zijn twee manieren om te oefenen: PLUS en PRO.
Om het spelletje te leren kennen, begin je best met de PLUS versie. Hierbij moet je zelf niet bedenken welke vermenigvuldiging je nu moet oplossen. Dit staat nog onderaan het 9-vierkant. Bij de PRO versie moet je zelf 'ontcijferen' welke vermenigvuldiging je moet oplossen. Welke tijd zet jij neer?

Tip: Het cijfer met de rode stip moet je vermenigvuldigen met het getal dat in het grote rooster op de plaats van de rode stip staat. In de PLUS versie is dit getal steeds groen gekleurd.

 
100-veld invullen
  100-veld invullen

Kan jij het hele honderdveld invullen? Laat dan maar eens zien hoe snel je dit kan! Sleep alle producten naar de juiste plaats in het honderdveld.
Op de timer rechts bovenaan kan je zien hoe snel je klaar bent.
Tip: Probeer telkens je eigen record te verbreken.

 
Tafels oefenen- Winkel
  snel maaltafels oplossen spel

Ken jij je tafels heel goed en kan je ze héél snel oplossen? Test het hier! Onder de opgave loopt een pijltje onder een gekleurde balk. Het pijltje vertrekt in de groene kleur en gaat zo van geel naar oranje tot rood. Je moet proberen binnen de groene tijd te antwoorden. Links bovenaan krijgt de opgave telkens de kleur van de snelheid waarin jij de maaltafel wist op te lossen. Je blijft maaltafels krijgen tot de hele kolom groen is.
Voor elk 'groen' antwoord verdien je ook centen. Die zie je onderaan rechts in beeld. Als je genoeg centen verzameld hebt, kan je daarmee iets kopen in de winkel 'Boutique'. Hoeveel dingen kun jij verzamelen? Als je dit spelletje vaker gaat doen, vergeet dan niet je naam in te vullen rechts onderaan.
Om te starten, klik je op 'START'. Vervolgens kies je in de oranje kader de tafel die je wil oefenen en klik op 'OK'; Je kan antwoorden met de getallen op het toetsenbord of met de muis op de gele cijfers van het spel klikken. Veel succes!!

   
Sketch's World
  Sketch leeft in een getekende wereld maar de gommen dreigen zijn wereld weg te gommen. Jij kan hem helpen door maaltafels correct op te lossen. Na het oplossen van 10 maaltafels mag je rondlopen in Sketch's wereld om zoveel mogelijk potloden te verzamelen en op de gommen te springen(met de spatiebalk kan je springen).
Klik eerst op 'START'. Kies dan een maaltafel om te oefenen of een reeks van maaltafels (aan de rechterkant).
Vervolgens los je de maaltafels op door op het bordje met het juiste antwoord te klikken.
Na 10 goede antwoorden mag je het spel spelen.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
   
Wiskunde Invaders
 
Klik eerst op het 'maalteken' en vervolgens kies je het nummer van de tafel die je wil oefenen (In de groene ovaal onder het maal- en deelteken.). Klik dan onderaan op 'PLAY'.
Aan de rechterzijkant komt een vermenigvuldiging te staan (in het rood).
Jij moet de robot met het juiste antwoord kapot schieten. Schieten doe je met de lange 'spatiebalk'. Je kan heen en weer bewegen met de pijltjestoetsen.

Let op, als je de verkeerde robot stukschiet, gaan ze sneller bewegen en sneller naar beneden komen.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!
   
Carwash
 

Klik op de auto met de tafel die je wil gaan oefenen. De auto's komen in de carwash en zitten vol met vlekken. Op elke vlek staat een getal. Boven de auto verschijnt een vermenigvuldiging. Klik met de linkermuisknop op de vlek met de uitkomst die bij de oefening past.
Als je genoeg juiste antwoorden hebt, mag je door de carwash racen met je auto. Gebruik hiervoor de pijltjestoetsen.
Je kan het geluid afzetten links onderaan door op de luidpsreker te klikken met je muis.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!

 
Ghost Blasters
 

Ben jij de snelste spokenjager? Kies een tafel die je wil oefenen en schiet op de spoken (producten) die in die tafel thuishoren. Voor elk goed spook krijg je een punt. Raak je per ongeluk een verkeerd spook, gaan er heel wat punten af!
Kies eerst de tafel die je wil oefenen met de rode pijltjes aan de zijkant van het spook. Klik op Play en vervolgens kan je met de muis de spoken aanklikken die in die tafel van vermenigvuldiging voorkomen.
Dit is een zeer goed spel als voorbereiding op het delen met rest en het cijferend delen. Kinderen moeten namelijk snel herkennen of een getal al dan niet deelbaar is (in de betreffende tafel voorkomt).


 
Aquatic Speedway - Onderwater snelweg!
 

Ben jij het snelste onderwater-diertje in deze gekke maaltafel-race?
Hoe sneller je de maaltafels correct beantwoordt, hoe sneller je diertje zwemt!
Klik op Play en vervolgens op de tafel die je wil oefenen. Of rechts, op een reeks van tafels die je door elkaar wil oefenen. Klik daarna op het diertje dat je wil zijn en de race kan beginnen! Het duurt eventjes voor de eerste vermenigvuldiging verschijnt bovenaan. Om te antwoorden klik je op de luchtbel met het juiste product.
Je kan het geluid afzetten links onderaan door op de luidpsreker te klikken met je muis.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels worden omgekeerd gevraagd dan bij ons. De tafel van 2 begint bijvoorbeeld altijd met '2x....' Maar je weet dat je vermenigvuldigingen mag omkeren en dat het product dan hetzelfde blijft!

 
Math Models - Wiskunde Modellen
 

Kleed je model op de meest leuke manier! Maar eerst moet je wel de kledingstukken en de accesoires verdienen! Dit doe je in 6 speelbeurten met elk 7 vermenigvudligingen om op te lossen. Als je een ronde gespeeld hebt, heb je bijvoorbeeld 7 T-shirts verdient om uit te kiezen. Op het einde van het spel, kan je je model helemaal naar eigen smaak aankleden.
Klik op 'Play' en vervolgens op het getal van de tafel die je wil oefenen. Of rechts, op een reeks van tafels die je door elkaar wil oefenen. Klik na elke ronde op 'Continue' om verder te spelen.
Je kan het geluid afzetten links onderaan door op de luidpsreker te klikken met je muis.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels worden omgekeerd gevraagd dan bij ons. De tafel van 2 begint bijvoorbeeld altijd met '2x....' Maar je weet dat je vermenigvuldigingen mag omkeren en dat het product dan hetzelfde blijft!

 
Tony's Tires - Tony's Banden
 

Maak je auto klaar om te gaan racen! Je moet ervoor zorgen dat je wielen goed vasstaan. Dit doe je door maaltafels op te lossen.
Klik op de band om te beginnen. Kies daarna een maaltafel of een reeks tafels om te oefenen. Los de vermenigvuldigingen op door op het juiste wiel te klikken. Telkens je een reeks vermenigvuldigingen goed gemaakt hebt, mag je een wiel vastzetten. Met de muisknop richt je op een gat in het midden van het wiel en je klikt met de linkermuisknop om de bouten er in vast te schieten. Na vijf wielen ben je klaar om te racen!
Gebruik hiervoor de pijltjestoetsen.

Je kan het geluid afzetten links onderaan door op de luidpsreker te klikken met je muis.
Let op! Dit is een Amerikaans spelletje. De tafels gaan tot 'x12'. Maar dat maakt het niet minder leuk!


 
Maaltafel-Bomen
 

Klik op de boom met de maaltafel die je wil gaan oefenen.
Op de bomen verschijnt een vermenigvuldiging. Klik in het lege vak en typ het ontbrekende getal in met de cijfertoetsen. Klik daarna op CHECK. Als het juist is krijg je een nieuwe opgave. Anders moet je opnieuw proberen.

 
Getallenfabriek
 

Hoeveel cent moet er op de brief gekleefd worden? Kies de tafel die je wil oefenen en vervolgens toont de brief je een aantal postzegels van die waarde. Naast de brief staat de bijpassende maaltafel die jij moet oplossen.
Typ het product met de cijfertoetsen en druk ENTER of klik op OK.

 
Kleurplaten
 

Klik op 'JOUER' om het spel binnen te gaan. Je krijgt nu een scherm met meer uitleg. Klik onderaan op de groene pijl om verder te gaan. Kies nu een tafel door op de groene pijl te klikken. Oefen de vermenigvuldigingen! Je klikt op een kaartje met een opdracht (er komt een rood pijltje voor) en klik vervolgens op het juiste product in de tekening. Kies nu een nieuwe vermenigvuldiging. De kaartjes die je al opgelost hebt, krijgen een groen vierkantje achteraan. Let op! De vermenigvuldigingen staan omgekeerd. Maar je weet dat de omgekeerde tafels hetzelfde product hebben! Je oefent dus eigenlijk dubbel!

 
Tafel-professor
 

Ben je heel snel? Ga dan de uidaging van de professor aan. Probeer 20 vermenigvuldigingen te beantwoorden binnen 1 minuut. Kies eerst welke maaltafel je wil oefenen. Als je alle maaltafels door elkaar wil oefenen, klik dan op 'Mixed'. Typ in de kader onderaan je naam en klik dan op de hand waar 'Start' bovenstaat. Typ de uitkomst in met de cijfertoetsen. Als het lukt, kan je een Award afprinten.

 
 
Ik ken de tafels...
 

Eenvoudig interactief werkblad dat je kennis van de tafels test.
Kies eerst aan de rechterkant welke tafel je wil oefenen. Je kan ook meerdere tafels aanduiden. De echte durvers kunnen zelfs tegen de tijd werken.
Typ de uitkomsten in het witte vak met de cijfertoetsen rechts op je toetsenbord. Druk na elke oefening ENTER.
Wanneer je klaar bent, kan je je werk laten verbeteren door de computer.

 
 
 
 
 

FACEBOOK
 
 
 
 
 
 
Tam Tam Vermenigvuldigen 1
 
 
 
 
KOOP GEPERSONALISEERDE WERKBLADEN:
 
Tafelroosters met naam
enkel voor ouders
 
 
 
 
 Het Grote Veroverspel
ook voor leerkrachten / klas
 
Versla de Fidget Spinnernieuw
Trainingssyteem op tijd
ook voor leerkrachten / klas
 
Bingo
ook voor leerkrachten / klas
 
 
 
 
 
 
Spelletjes in een andere taal?
Er zijn spelletjes uit verschillende landen opgenomen. Om je maaltafels te oefenen hoef je geen andere taal te kennen.
Enkel de uitleg van het spel kan in een andere taal zijn maar vaak spreekt het spelletje voor zich.
 
 
 
Kerstwinkel 2016
 
 
 
Nieuwsbrief
Schrijf je hier in.
Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden op de site!
Email:
Naam:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dé Game!
 
 
 
TAM TAM
Vermenigvuldigen
4 spelletjes in 1 doosje!
Zoek de combinaties tussen een vermenigvuldiging op de ene kaart en een product op de andere kaart. Tussen 2 kaarten is er altijd 1 match.
Getest door Maaltafels.be op school en een GROTE AANRADER!
tam tam vermenigvuldigen spelletjes
 
 
LEUKE LINKS: 
 
 
 
 
 
Reacties van
bezoekers:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
multi vitaminen kind kauwtablet